Bănci și Asigurări

Cât sunt preţurile poliţelor RCA la principalii asigurători în contextul falimentului City Insurance? Preţurile RCA au creşteri între 5% şi 145% faţă de nivelurile din februarie. Din octombrie preţurile RCA pot creşte mai mult, cred unii brokeri. Euroins este cel mai ieftin asigurător

Cât sunt preţurile poliţelor RCA la principalii...

Autor: Mircea Nica

26.09.2021, 00:03 44444

♦ Preţul RCA la asigurători din piaţă a depăşit 1.000 lei, cu excepţia Euroins, care a rămas sub 600 lei pentru poliţa pe 6 luni.

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 pâ­nă în prezent, la principalii jucători RCA din pia­ţă, Euroins ajun­gând să practice cel mai mic preţ, mo­mentan, în timp ce res­tul asigu­ră­to­rilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pen­tru o poliţă cu vala­bi­litate de şase luni, la mo­men­tul anun­ţului falimen­tu­lui City Insurance, potri­vit date­lor colectate de ZF în ba­za unei platforme de brokeraj în asigurări.

Astfel, pentru o per­soa­nă cu vârsta cu­prin­să între 25 şi 30 de ani, având clasa B0, pentru o pe­rioa­dă de 6 luni, pentru un au­to­turism marca Re­nault Me­gane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe mo­torină, ofer­ta RCA al ce­lui de-al doi­lea cel mai ma­re asi­gu­rător RCA din pia­ţă, Euro­ins, este de 590 de lei, în timp ce ofer­tele Grawe, Uniqa Asigu­rări, Asirom, Groupama şi Omniasig depăşesc preţul de 1.000 de lei, iar Gene­rali oferă o poliţă RCA chiar la peste 2.000 de lei.

„Undeva de la 1 octombrie ar trebui făcută o analiză privind creşterile de preţ. Asi­gu­rătorii trebuie să notifice ASF intenţia de a creşte tariful la poliţele RCA“, a declarat un broker pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO