Bănci și Asigurări

Cât de vulnerabile sunt firmele cu credite la criza coronavirusului şi ce riscuri sunt pentru bănci. Peste 40% din creditele corporate sunt pe termen scurt, sub 1 an, şi sunt luate de firme cu un nivel ridicat de îndatorare şi cu valori subunitare ale lichidităţii

Cât de vulnerabile sunt firmele cu credite la criza...

Autor: Claudia Medrega

10.07.2020, 19:00 216

Aproximativ 44% din portofoliul corporativ de credite sunt deţinute de firme care au valori subunitare ale lichidităţii generale, iar circa 42% din împrumuturi sunt la companii cu un nivel mai ridicat de îndatorare, respectiv o pondere a datoriilor în active de peste 75%, atenţionează BNR.

Creditarea bancară pentru firme este orientată într-o pro­porţie ridicată către sca­denţele scurte, apro­xi­mativ 41% din por­tofoliul actual de împru­mu­turi acor­date companiilor nefinan­ciare, în­su­mând circa 47 mld. lei, având o ma­turitate reziduală de până la 1 an, în aprilie 2020, potrivit datelor BNR.

Liniile de credit cu scadenţa mai mi­că de 1 an luate de companii totalizau în aprilie 35,7 mld. lei, în timp ce alte îm­pru­muturi cu maturitatea sub 1 an însumau aproape 11,7 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO