Bănci și Asigurări

Cătălin Creţu, director general Visa: Numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile făcute cu Visa. 8 din 10 tranzacţii sunt plăţi

Cătălin Creţu, director general Visa: Numărul...

Autor: Mircea Nica

01.07.2021, 12:23 143

În această perioadă, atât companiile, cât şi satul român au demonstrat o reorientare către plăţile electronice, iar în prezent, numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile făcute cu Visa, însemnând că 8 din 10 tranzacţii sunt strict plăţi, a spus Cătălin Creţu, director general Visa România, Croaţia, Malta, Slovenia.

„Transformarea digitală a prins o viteză semnificativă şi s-a ajuns la creşteri de două cifre . Se poate spune că în această perioadă că atât companiile, cât şi statul român au demonstrat o reorientare către plăţile electronice. În portofoliul Visa, peste jumătate, adică peste 50%, din clienţi au făcut frecvent plăţi cu cardul, acesta fiind un salt remarcabil faţă de ce se întâmpla înainte de pandemie”, susţine Cătălin Creţu.

El a mai adăugat că multe companii, în general IMM-urile, s-au reorientat către digital ca măsură de supravieţuire.

„Portofoliul Visa din România a crescut cu mult peste piaţă, atât în 2020, cât şi în primul trimestru din 2021. Numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile cu cadrul Visa, însemnând că 8 din 10 tranzacţii sunt strict plăţi făcute cu cardul Visa”, a mai adăugat Cătălin Creţu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO