Bănci și Asigurări

Cătălin Pârvu, care a condus un deceniu Piraeus Bank, devenită First Bank, a fost numit preşedinte al boardului brokerului de asigurări Piraeus Insurance Reinsurance Broker România

Cătălin Pârvu, care a condus un deceniu Piraeus Bank,...

Autor: Claudia Medrega

10.07.2020, 00:00 2177

Cătălin Pârvu, care a condus timp de un deceniu Piraeus Bank - devenită First Bank după vânzarea către americanii de la J.C. Flowers-, a primit undă verde de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să preia conducerea consiliului de administraţie al societăţii Piraeus Insurance Reinsurance Broker România.

ASF a transmis că a autorizat numirea lui Pârvu Cătălin Vasile în calitate de preşedinte, a lui Dinu Eduard-Mădălin în calitate de vicepreşedinte şi a lui Manussos Adonios, membru în cadrul consiliului de administraţie al societăţii Piraeus Insurance Reinsurance Broker România. Cătălin Pârvu a fost anterior timp de peste un deceniu în top managementul Piraeus Bank, atât ca CEO, cât şi ca prim-vicepreşedinte. El a condus Piraeus Bank din funcţia de CEO timp de 10 ani înainte ca banca să ajungă în portofoliul fondului american de investiţii J.C. Flowers, iar ulterior a fost prim-vicepreşedinte al First Bank (fosta Piraeus) de unde a plecat în vara anului 2019.  

Pârvu fusese adus la conducerea Piraeus în toamna anului 2006, venind de pe postul de vicepreşedinte responsabil cu retailul în cadrul HVB Ţiriac. Înainte de fuziune, Pârvu coordonase operaţiunile de retail pentru Banca Ţiriac. Înainte de a vinde banca din România, grupul elen Piraeus şi-a vândut în 2015 către doi greci divizia de brokeraj în asigurări de pe piaţa locală, respectiv către Dimitrios Tsesmetzoglou, CEO al brokerului de asigurări şi reasigurări Matrix, cu sediul în Atena, şi către Chrysovalantis Elpidorou, CEO al subsdiarei brokerului din Cipru. Piraeus Bank intrase în 2006 pe piaţa românească de brokeraj în asigurări. Conducerea executivă a brokerului Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania este asigurată din 2015 de Adonios Manussos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO