Bănci și Asigurări

Catalyst Romania a finalizat lansarea Fondului II la valoarea maximă de 50 de milioane euro, peste valoarea ţintă, acesta fiind al doilea fond de capital de risc care vizează investiţii în companii de tehnologie

Catalyst Romania a finalizat lansarea Fondului II la...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2022, 11:18 179

Catalyst Romania a finalizat lansarea Fondului II la valoarea maximă de 50 de milioane euro,  peste valoarea ţintă şi suprasubscris, acesta fiind al doilea fond de capital de risc care vizează investiţii în companii de tehnologie.

Catalyst Romania, susţinută de 3TS Capital Partners, a depăşit ţinta iniţială de 40 de milioane euro.

Catalyst Romania Fund II a fost înfiinţat cu sprijinul Fondului European de Investiţii (FEI) ca investitor ancoră, pentru a investi capitalul din JEREMIE România Reflows şi Programul InnovFin al UE şi din contribuţiile LP ale multor alţi investitori.  Al doilea fond Catalyst este primul fond de risc de a doua generaţie din istoria României.

Catalyst Romania Fund II a fost precedat de Catalyst Romania Fund I, un fond consiliat de 3TS Capital Partners şi finanţat prin iniţiativa JEREMIE România. Cu o capitalizare totală de 15 milioane euro, Catalyst Romania Fund I a investit în ultimii ani în 10 companii româneşti de tehnologie, printre care Elefant.ro, Vola.ro, Vector Watch (achiziţionat de FitBit), SmartBill (achiziţionat de Visma) şi GreenHorse Games (achiziţionat de Tencent). Catalyst Romania Fund II va continua să se concentreze pe companii de tehnologie inovatoare, cu produse deja lansate, conduse de echipe de management antreprenoriale cu experienţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO