Bănci și Asigurări

Câte credite neperformante a adus începutul toamnei 2020: Rata medie a creditelor neperformante a scăzut în septembrie spre 4%

Câte credite neperformante a adus începutul toamnei...

Autor: Claudia Medrega

01.12.2020, 16:20 235

♦ Pandemia de coronavirus afectează întreaga economie şi, implicit, şi sectorul financiar, şi poate aduce, în timp, o creştere a ratei NPL ♦ Rămâne de văzut cât de mult va creşte rata NPL după ce expiră facilitatea de amânare a ratelor la credite, în 2021.

Rata medie a creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) în sistemul bancar românesc a scăzut în septembrie la 4,06%, după ce în lunile de vară a fost peste nivelul de 4,31% din totalul creditelor, după cum reiese din datele BNR.

În luna august, rata NPL era de 4,31%, după ce în iulie ajunsese la 4,35%, iar în iunie urcase la 4,38% din totalul creditelor.

Rata NPL a depăşit în lunile de vară din acest an nivelurile din primăvară. Însă, rata de neperformanţă a rămas sub nivelurile din vara anului 2019, când oscila în jurul a 4,6-4,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO