Câţi bani are Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare: 6,36 miliarde de lei care pot fi folosiţi pentru despăgubiri în cazul în care există bănci cu probleme

3 mai 2018 Autor: Claudia Medrega

Resursele Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) au ajuns la sfârşitul anului trecut la 6,36 mld. lei, bani cu care ar putea interveni pentru a despăgubi deponenţii în situaţia în care o bancă ar intra în faliment, potrivit datelor instituţiei.

Pe parcursul ultimului deceniu, resursele FGDB s-au majorat de 6,6 ori. În acest interval, în România nu s-au înregistrat probleme cu nicio instituţie de credit din sistem, astfel că nu a fost necesară intervenţia Fondului prin plata de compensaţii în favoarea deponenţilor garantaţi. La finele anului 2008, FGDB avea resurse de 971 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.05.2018

 
Cuvinte cheie:
fondul de garantare
, depozite bancare
, despagubiri
, banci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide