Bănci și Asigurări

Câţi români şi-au propus să economisească anul acesta

Câţi români şi-au propus să economisească anul acesta

Autor: Mediafax

13.07.2019, 20:01 917

39% dintre români se aşteaptă să economisească mai puţin anul acesta comparativ cu 2018, arată un studiu cu privire la evoluţia cheltuielilor gospodăriilor, iniţiat de Mind the Gap, companie specializată în cercetare de piaţă şi consultanţă.

 

De asemenea, conform aceleiaşi surse, în 2019, majoritatea românilor se aşteaptă să dea mai mult pe produsele alimentare (52%) şi pe utilităţi (53%), comparativ cu 2018.

 

Cu toate că oamenii încep să conştientizeze importanţa prudenţei financiare, creşterea costului traiului zilnic este o barieră greu de trecut în comportamentul de economisire. „Zvonurile privind o posibilă altă criză economică la nivel mondial, dar şi instabilitatea cadrului legislativ şi economic de la noi din ţară îi fac pe români mai preocupaţi de posibilitatea de a avea ceva rezerve la care să apeleze în situaţiile în care se lovesc de dificultăţi financiare”, a declarat Andreea Vintilă, Senior Partner Mind the Gap.

 

Citiţi mai mult pe mediafax.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO