Bănci și Asigurări

Caz incredibil la vârful celei mai mari bănci din Germania: Un denunţător bancher a refuzat să primească un premiu de 8 milioane de dolari de la americani pentru că şefii băncii care ştiau despre probleme nu au fost pedepsiţi

Caz incredibil la vârful celei mai mari bănci din...

Autor: Alexandra Marcu

19.08.2016, 11:26 4691

Un bancher german care a denunţat presupusele încălcări ale legislaţiei privind valorile mobiliare la Deutsche Bank a anunţat că renuntă la premiul său pentru că autorităţile de reglementare au amendat doar compania şi nu au mers după managerii responsabili pentru abatere, scrie Wall Street Journal.

“Eu nu voi fi părtaş la jefuirea oamenilor pe care trebuie să îi protejez”, a declarat denunţătorul bancher din Germania, Eric Ben-Artzi.

În luna mai a acestui an, banca a fost de acord să plătească 55 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Autorităţilor de Reglementare Fiscală din Statele Unite ale Americii conform cărora banca a ascuns pierderi de peste un milion şi jumătate de dolari în timpul crizei financiare. Autorităţile americane nu au pus sub acuzare niciun executiv care ar avea legătură cu acest caz.

Un bancher german a declarat că banca nu a înregistrat corect valoarea de piaţă a anumitor tranzacţii. Banca ar fi mascat pierderile.

Ben-Artzi a spus că a fost un agent de evaluare a riscurilor în Deutsche Bank şi unul dintre cei cei denunţători care au raportat practica băncii. El a refuzat premiul. “Ar trebui să fie dat băncii şi persoanelor care sunt interesate de companie, iar banii din bonusurile plătite directorilor Deutsche să fie recuperaţi.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO