Ce ar putea prelua Banca Transilvania de la Bank of Cyprus: credite de retail de sub 3 mil. €

2 feb 2016 Autor: Anelis Baciu

Bank of Cyprus care a decis recent să vândă recent portofoliul de retail către Banca Transilvania mai avea la finalul lunii septembrie a anului trecut credite imobiliare, de consum şi carduri de credit în valoare de 2,9 mil. euro, po­trivit unui raport publicat de grup la Nicosia.
 
Portofoliul preluat de Banca Transilvania are astfel o valoare neglija­bilă în businessul administrat de aceasta şi reprezintă numai 0,2% din creditele de retail acordate de bancă în 2014, fapt care face ca tranzacţia cu Bank of Cyprus să fie mai mult una de imagine decât una cu impact major asupra businessului.
 
În plus, portofoliul pre­luat de banca de la Cluj ar pu­tea fi chiar mai subţire în con­diţiile în care Bank of Cyprus nu mai vinde credite pe plan local din 2013, însă unii clienţi ram­bursează finanţările.
 
Circa 1,4 milioane de eu­ro din por­to­foliul ce va fi pre­luat de Banca Transilvania sunt împru­mu­turi imobiliare, în timp ce 1,5 milioane de eu­ro sunt cre­dite de consum şi car­duri de credit. După înţe­le­ge­rea cu ban­ca de la Cluj, ciprioţii au mai rămas cu creditele ipo­te­care de 414 mil. de euro.
 
Tranzacţia urmează să fie anunţată la sfârşitul lunii februarie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2016

 
Cuvinte cheie:
credite
, banca transilvania
, transilvania
, retail
, preluare
, portofoliu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide