Bănci și Asigurări

Ce cred analiştii despre aprecierea leului din iunie. Creşterea expunerii investitorilor străini pe titlurile de stat în lei, dar şi intervenţiile BNR au influenţat scăderea cursului leu/euro

Ce cred analiştii despre aprecierea leului din iunie....

Autor: Claudia Medrega

12.06.2019, 15:36 1945

Leul a câştigat teren în iunie în faţa euro, cursul coborând în jurul nivelului de 4,72 lei/euro ♦ Analiştii nu şi-au schimbat estimările pentru nivelul cursului de schimb la sfârşitul acestui an, cuprinse între 4,77 - 4,85 lei/euro, considerând aprecierea leului conjuncturală.

Moneda naţională a intrat din luna iunie pe un trend de apreciere în raport cu euro, cursul de schimb coborând spre 4,72 leu/euro, la niveluri com­parabile cu cele din prima parte a lunii ianuarie.

Creşterea expunerii investitorilor străini pe titlurile de stat în lei, respectiv intrările de capi­ta­luri pe fondul randamentelor ridicate, dar şi po­sibile intervenţii ale BNR pentru a steriliza excesul de lei din piaţă, au influenţat aprecierea leului, în opinia analiştilor. Aprecierea monedei naţionale este însă „tranzitorie“, „conjunc­tu­rală“, iar tendinţa pe termen mediu este de slăbire a leului din cauza creşterii deficitului comercial şi a presiunilor inflaţioniste, mai cred economiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO