Bănci și Asigurări

Ce făcea ASF când City Insurance bifa fraude, prezenta o contabilitate fictivă şi folosea active în interes propriu?

Ce făcea ASF când City Insurance bifa fraude, prezenta...

Autor: Mircea Nica

24.06.2022, 00:08 3046

City Insurance, compania falimentară care de-a lungul ultimilor patru ani a condus piaţa asigurărilor, în special segmentul RCA, a vândut poliţe la un tarif mai mic decât cel notificat, a ţinut o contabilitate fictivă, a dat curs fraudelor în cadrul societăţii şi a folosit active în interes propriu. Ce făcea ASF în cei patru ani în care City Insurance funcţiona cu cel puţin un deficit de 1,2 mld. lei numai din tarifele foarte mici pe care compania le practica?

CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance, a analizat cauzele care au dus la falimentul companiei. Pe lângă pierderile constatate şi deficienţele în legătură cu gestionarea fondurilor băneşti, lichidatorul judiciar a identificat mai multe cazuri de tragere la răspundere a persoanelor care au cauzat acest faliment. Deşi CITR nu a oferit detalii concrete privind numele persoanelor vizate, ca parte a următorilor paşi, lichidatorul judiciar va formula o cerere de atragere a răspunderii pentru acele persoane care au cauzat falimentul City Insurance, cererea urmând a fi introdusă în instanţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO