Bănci și Asigurări

Ce mai fac foştii şefi ai asigurătorilor locali: Cornelia Coman de la NN Ungaria la o nouă poziţie de conducere încă nedezvăluită de grupul olandez

Ce mai fac foştii şefi ai asigurătorilor locali:...

Autor: Anelis Baciu

15.03.2016, 00:03 328

Cornelia Coman, fosta şefă a NN Asigurări România în perioada 2008-2012 şi Ungaria în perioada 2012-2015, este pe punctul de a primi un nou job în cadrul grupului olandez. Noile responsabilităţi ale Corneliei Coman, 41 de ani, sunt deocamdată ţinute secrete de olandezi, însă cel mai probabil Coman va prelua tot o funcţie de CEO la o subsidiară NN, posibilitatea ca fostul şef al NN să se întoarcă în România fiind foarte redusă.

În Ungaria, unde a fost înlocuită la începutul acestei luni de către directorul de vânzări Imre Sztanó, Cornelia Coman a administrat un business de circa 300 de mil. euro, de două ori mai mare decât cel din România.

Înainte de a fi numită în fruntea operaţiunilor din România, Cornelia Coman a fost director general adjunct al NN şi a coordonat echipa de actuari. Ea şi-a început cariera în cadrul NN în 1999, pe postul de actuar, următoarele funcţii detinute fiind cele de actuar-şef, director de actuariat şi management al investiţiilor şi director general adjunct.

Cornelia Coman este absolventă a Facultăţii de matematici aplicate în economie din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) şi are un MBA la INSEAD. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO