Ce planuri are în România cel mai mare grup financiar din Franţa: BNP Personal Finance va absorbi IFN-ul Cetelem ca parte a strategiei de a se transforma în bancă

26 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Cetelem, instituţie financiară non-bancară (IFN) deţinută de cea mai mare bancă din Franţa, BNP Paribas, va fuziona cu BNP Paribas Personal Finance, entitate înregistrată recent de francezii la BNR ca sucursală bancară.

Preluarea portofoliului de credite al Cetelem de către BNP Paribas Personal Finance este estimată să se finalizeze la 1 martie 2018. Deşi portofoliul Cetelem va fi absorbit, francezii au decis ca activitatea comercială să continue sub brandul Cetelem. O mişcare similară a fost efectuată pe pieţele din Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria şi Bulgaria.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.01.2018

 
Cuvinte cheie:
banca
, personal
, crestere
, financiar
, franta
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide