Bănci și Asigurări

Ce s-a întâmplat în asigurări în anul 2020. Topul celor mai importante evenimente din sectorul asigurărilor

Nicu Marcu, preşedintele ASF

Nicu Marcu, preşedintele ASF

Autor: Mircea Nica

24.12.2020, 19:15 569

♦ Anul 2020 a fost pentru piaţa locală a asigurărilor un an guvernat de incertitudini şi adaptare a produselor şi serviciilor către digital, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus ♦ Companiile de asigurări s-au repoziţionat şi unele şi-au consolidat poziţiile din piaţă, chiar şi prin achiziţii, în timp ce alţi jucători au avut probleme să ţină pasul ♦ Printre evenimentele importante din 2020 sunt două preluări de către doi jucători importanţi ai pieţei, sancţiunile majore impuse celui de-al doilea cel mai mare asigurător RCA din piaţă şi un nou faliment care s-ar putea concretiza anul viitor.

 

Tranzacţie surpriză pe piaţa locală de asigurări între doi asigurători nemţi, Allianz-Ţiriac şi Gothaer

Anul 2020 a adus o tranzacţie sur­pri­ză pe piaţa asigurărilor din Româ­nia. Allianz-Ţiriac, un important jucă­tor de pe piaţa asigurărilor, a semnat un acord de preluare a companiei Gothaer România, aceasta fiind prima achi­ziţie a unei companii de asigurări efec­tuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani de creştere organică. Până la primirea tuturor aprobărilor nece­sare, atât de la Autoritatea de Supra­veghere Financiară, cât şi de la Con­siliul Concurenţei, cele două com­panii îşi vor continua activitatea inde­pen­dent. Odată finalizată achiziţia, Allianz-Ţiriac va integra Gothaer Asi­gurări în businessul său, preluând por­to­foliul şi angajaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO