Ce spun şefii din asigurări despre evoluţia pieţei în 2017: Piaţa revine la normalitate, cadrul legislativ se stabilizează, iar vânzările cresc

10 ian 2017 Autor: Anelis Baciu

Evenimentele care au avut loc în 2016 şi care au culminat cu plafonarea tarifelor pentru poliţele auto obligatorii (RCA) de către stat nu vor fi uşor de digerat de către companiile de asigurări, însă majoritatea şefilor din asigurări se aşteptă ca în acest an piaţa să revină la normal odată cu stabilizarea cadrului legislativ.

„În 2017, perspectivele privind creşterea economică sunt pozitive şi cadrul legislativ este aşteptat să se stabilize odată cu închierea perioadei electorale. Deşi este prematur să avansăm procente privind evoluţia din 2017, potenţialul pieţei rămâne unul ridicat. Dacă tendinţele lui 2016 se menţin în special pe liniile facultative, putem asista la o maturizare a pieţei“, spune Adrian Marin, CEO al Generali şi preşedinte al asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR).

Prioritatea pentru asigurători în primele luni din acest an este conformarea la noile reguli în piaţa asigurărilor auto obligatorii şi încercarea de a găsi soluţii pentru a compensa pierderile generate de vânzările la tarifele plafonate. După expirarea termenului limită de aplicare a tarifelor plafonate, este de aşteptat ca în al doilea semestru din acest an tarifele pentru poliţele RCA să se majoreze, dat fiind faptul că va fi aplicat un tarif de referinţă calculat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Intensitatea majorării va depinde însă de nivelul marjei pe care companiile de asigurări vor putea să o aplice la acest tarif de referinţă.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, asigurari
, crestere
, vanzari
, evolutie
, normalitate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide