Bănci și Asigurări

Ce spune guvernatorul Isărescu despre cea mai controversată lege: OUG nr. 114/2018 este cel puţin o nereuşită, este un impozit pe politica monetară

Ce spune guvernatorul Isărescu despre cea mai...

Autor: Alina Botezatu

12.02.2019, 13:07 801

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a spus, marţi, că actul normativ prin care a fost introdusă taxa pe activele financiare ale băncilor este cel puţin o nereuşită, deoarece are efecte asupra politicii monetare.

„OUG nr. 114/2018 este cel puţin o nereuşită, este un impozit pe politica monetară, ne leagă de mâini. (...) Dacă noi, la un atac al leului majorăm dobânzile, omorâm băncile”, a afirmat Mugur Isărescu, marţi, la audierea de la Comisia Economică a Senatului.

La această audiere participă întreg Consiliul de Adminsitraţie al BNR, iar iniţiativa audierii i-a aparţinut senatorului ALDE Daniel Zamfir, preşedintele acesteia.

„Este atac la adresa independenţei instituţiei. (...) Avem deja semnale de la Banca Centrală Europeană”, a subliniat Isărescu, când a explicat efectele taxei pe activele financiare ale băncilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO