Bănci și Asigurări

Ce spunea fostul supraveghetor al asigurărilor Daniel Tudor acuzat acum de corupţie la numirea în fruntea instituţiei: „Vreau o piaţă de asigurări corectă, la care visam când eram jucător”

Ce spunea fostul supraveghetor al asigurărilor Daniel...

Autor: Anelis Baciu

18.02.2016, 12:22 494

Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost şef al Comisie de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) suspectat că a primit bani pentru a măslui rezultatele unui control la o companie de asigurări declara în 2012 la numirea în fruntea CSA că îşi doreşte să facă din piaţa de asigurări „o piaţă corectă, la care visam când eram jucător ca şef al asigurătorului RAI”. Faptele de corupţie de care procurorii îl acuză acum scot la iveală însă contrariul.

Nu este prima dată când Daniel Tudor ajunge la DNA, în 2014 el fiind anchetat în dosarul „Carpatica Asig” în care au fost reţinuţi proprietarul Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea.

Susţinut de USL pentru şefia CSA şi ulterior în Consiliul ASF, Tudor a fost director general al Ardaf în perioada 2007-2009. Anterior, el a condus Roumanie Assurance International (RAI), unde a deţinut şi un pachet de acţiuni representând 47,4% din capitalul social. Societatea a fost preluată integral de fondul ceh de investiţii PPF Investments, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 10 milioane de euro.

Daniel Tudor a demisionat din Consiliul ASF în 2013 după numai un an de la preluarea mandatului de supraveghetor al pieţei de asigurări. Tudor ajunsese în incompatibilitate cu funcţia deţinută după ultima modificare a legii privind statutul ASF, soţia sa fiind senator.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO