Bănci și Asigurări

Ce va mai rămâne de fuzionat între Eurobank şi Alpha Bank

Ce va mai rămâne de fuzionat între Eurobank şi Alpha Bank

Autor: Razvan Voican

11.10.2011, 16:02 2313

Eurobank şi Alpha Bank, cele două bănci elene care aşteaptă să fuzioneze până la sfârşitul anului, asistă în continuare la prăbuşirea preţurilor acţiunilor pe bursa de la Atena: titlurile Eurobank, care controlează Bancpost, au acumulat astăzi o pierdere de 16,5%, mai mare decât cea de 14,6% înregistrată ieri, în timp de titlurile Alpha, care controlează Alpha Bank România, cad cu peste 14%, după ce ieri pierduseră aproape 12% din valoare.

O acţiune Eurobank mai valorează numai 0,58 euro, iar un titlu al Alpha - 0,88 euro.

Acţiunile se prăbusesc din cauza temerii investitorilor că băncile elene vor fi sufocate de expunerea masivă pe titluri de stat elene.

În România, ambele bănci controlează instituţii de credit de top 10. Alpha Bank a apucat la începutul verii să aducă încă 50 mil. euro la capital. Eurobank se pregăteşte să majoreze capitalul Bancpost cu 21,5 mil. euro, în principal prin conversia unor credite subordonate, nu prin fonduri noi.

Acţionarii Eurobank şi Alpha Bank discută pe 24 octombrie mult-aşteptata fuziune, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla până atunci cu cele două bănci dacă prăbuşirea pe bursă continuă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO