Ce variante au grecii de la NBG pentru Banca Românească după eşecul tranzacţiei cu OTP

24 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

♦ În cursa pentru Banca Românească a fost şi Banca Transilvania, însă este puţin probabil ca banca de la Cluj să mai fie dispusă acum să preia Banca Românească

Grupul grecesc National Bank of Greece (NGB) este nevoit să reia procesul de vânzare a Băncii Româneşti, divizia deţinută local, în condiţiile în care la finalul săptămânii trecute grupul ungar OTP a anunţat că şi-a retras contestaţia depusă la BNR, renunţând practic la idea de a se mai lupta pentru achiziţie.

BNR a anunţat că a respins tranzacţia de preluare la mijlocul lunii martie, însă ungurii au insistat şi au depus o contestaţie la Consiliul de Adminstraţie al BNR pe 29 martie. Contestaţia a fost retrasă însă pe 18 aprilie, semn că ungurii şi-au dat seama că nu aveau nicio şansă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2018

 
Cuvinte cheie:
NBG
, greci
, Banca Romaneasca
, tranzactie
, OTP
, achizitie
, bnr
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide