Bănci și Asigurări

Cea de-a patra videoconferinţă ZF BRD-Buget 2021- Cum pregătim viitorul? ajunge în regiunea de Vest şi va avea loc pe 9 februarie începând cu ora 9:00

Cea de-a patra videoconferinţă ZF BRD-Buget 2021- Cum...

Autor: Miruna Diaconu

04.02.2021, 00:05 251

„Bugetul reprezintă o formă de încredere a noastră cu privire la ceea ce trebuie să facem.“

Cea de-a patra videoconferinţă organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Societe Generale – Buget 2021- Cum pregătim viitorul? Cum rezvolvăm ecuaţia de bussiness a noului an?, care va avea loc marţi, 9 februarie, începând cu ora 9:00, va aduce în acelaşi loc repre­zen­tanţii unor companii din regiunea de Vest a ţării, dar şi ban­cheri şi analişti financiari.

Marius Stoica, Directorul Executiv de Piete Financiare al BRD, Tudorel Andrei, preşedinte Institutul Naţional de Statistică, Csaba Bálint, membru CA al BNR, Daniel Pană, director tax KPMG, Felix Daniliuc, director departament IMM BRD Groupe Société Générale, Adrian Bădescu, proprietar şi administrator, Clinicile Medici’s, Juergen Schunn, proprietar, fondator şi preşedinte Grup Auto Schunn, Călin Muscă, proprietar şi administrator, Grup Porkprod, Dan Pascu, director general, Retim Ecologic Service SRL (Grup RER), Erol Baeram, director general Cottontex SRL, Marius Ţucudean, Asociat Grup Cotta International, Mircea Neiconi, Administrator Adaconi SRL,  Marius Bistrian, Director Financiar Azur SA, sunt o parte din participanţii la videoconferinţa ce va avea loc marţi, 9 februarie.

Cea de-a patra videoconferinţă regională, din cele cinci, se va focusa pe zona de vest, ce va cuprinde: Timişoara, Arad, Caraş-Se­ve­rin, Hunedoara.

În cadrul celei de-a patra video­conferinţe ZF BRD Buget 2021, vor fi discutate teme pre­cum previziunile de curs şi de dobânzi pentru 2021, scena­riile pentru evoluţia macroeconomică în 2021, soluţiile pentru firmele româneşti astfel încât să depindă cât mai puţin de piaţa locală, programele cu finanţare de la Uniunea Europeană, noile condiţii de pe piaţa muncii.

În primele trei videoconferinţe, au fost aduşi la un loc oameni de business, bancheri şi specialişti financiari care au reuşit să împărtăşească cu publicul soluţiile pe care ei le-au găsit pentru a trece cu bine peste criza generată de pandemie, dar au şi primit sfaturi şi sugestii de cum ar trebui să îşi organizeze bugetul şi să îşi gestioneze cheltuielile. De asemenea, au fost aduse în discuţie şi previziunile pe care le au oamenii de business în ceea ce priveşte anul 2021.

Felix Daniliuc, director departament IMM, BRD Groupe Société Générale, par­ticipant la videoconferinţele anterioare, a spus că bugetul reprezintă o formă de încredere.

„Bugetul reprezintă o formă de încredere a noastră cu privire la ceea ce trebuie să facem, buget ca expresie de încredere în ceea ce putem să facem şi în egală măsura în ceea ce trebuie să facem“, a spus Felix Daniliuc, director departament IMM, BRD Groupe Société Générale, în cadrul videoconferinţei organizate de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale-Buget 2021: Cum pregătim viitorul?.

Totodată, el a precizat faptul că din perspectivă bancară anul 2020, performanţele companiilor au fost bune, astfel că nu au existat surprise neplăcute din partea operatorilor economici în ceea ce priveşte plata creditelor.

„Avem o imagine destul de clară a anului 2020, din perspectivă bancară, performanţa companiilor a fost una bună, nu am avut surprise, nu au fost confirmate temerile pe care le aveam la momentul debutului crizei. Am avut o performanţă bună, nu am fost în situaţia de a proviziona credite sau de a vedea că avem dificultăţi din partea companiilor. Este un lucru pe care l-am regăsit la debutul acestui an şi ne interesează în calitate de finanţatori perspectivele şi nivelul de încredere pe care îl au jucătorii în economie“, a mai spus Felix Daniliuc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO