Bănci și Asigurări

Cea mai puternică bancă americană se mută la casă nouă: JPMorgan vrea să construiască un nou sediu ultra-modern în inima New York-ului

Cea mai puternică bancă americană se mută la casă...

Autor: Ştefan Stan

21.02.2018, 16:32 232

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, vrea să îşi construiască un nou sediu în mijlocul Manhattan-ului, care ar urma să consolideze celelalte birouri într-o singură clădire, capabilă să acomodeze 15.000 de angajaţi, scrie Bloomberg.

Noua clădire, care va avea o suprafaţă de 232.000 de metri pătraţi, va fi primul proiect major din noul plan de dezvoltare a New York-ului, care încurajează noi construcţii în Midtown East.

”Ne extindem angajamentul faţă de New York, dar vrem să ne şi asigurăm că operăm într-o clădire eficientă şi de clasă mondială, de secolul 21”, a spus Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan.  

Sediul central al Băncii este o clădire ”demodată, gândită la sfârşitul anilor 1950, care poate primi 3.500 de angajaţi”.

Banca doreşte să obţină autorizaţiile de construcţie din jurul clădirii, pentru a putea construi o structură mai mare. Construcţia, care este programată să înceapă anul viitor, va crea peste 8.000 de locuri de muncă pe durata ei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO