Bănci și Asigurări

Cea mai puternică bancă germană nu este suficient de ”puternică” pentru americani: Filiala din SUA a Deutsche Bank a picat testul de stres al Federal Reserve

Cea mai puternică bancă germană nu este suficient de...

Autor: Tudor Ionescu

29.06.2018, 15:17 914

Deutsche Bank trecuse, săptămâna trecută, de prima parte a testului, care a măsurat nivelul capitalului său în situaţia unei recesiuni severe. Testul desfăşurat joi s-a concentrat însă asupra modului în care operaţiunile băncii pentru acest capital, cum ar fi plata dividendelor şi investiţiile, fac faţă scenariului de recesiune al Trezoreriei Americane.

„Îngrijorările includ slăbiciuni semnificative în capacităţile de date ale firmei şi a controalelor care susţin procesul de planificare a capitalului, precum şi a modalităţilor de abordare ale băncii utilizate pentru estimarea veniturilor şi a pierderilor sub stres”, a afirmat un oficial al Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii (Fed), într-o declaraţie citată de Reuters.

Aceasta este a doua lovitură primită de Deutsche Bank după cea de la sfârşitul lunii mai, când Standard & Poor's i-a scăzut ratingul până la BBB+. Moody's îi menţine ratingul la A3, însă cu perspectiva negativă, iar Fitch şi-l menţine la nivelul de A-.

Rezultatele testului vor obliga Deutsche Bank AG (DBKGn.DE), filiala SUA, să facă investiţii substanţiale în tehnologie, în operaţiuni, în personal şi în gestionarea riscurilor. În plus, va trebui să efectueze schimbări în sistemul de guvernanţă corporativă. Nu în ultimul rând, va însemna că, de acum, Deutsche Bank va trebui să ceară aprobarea Fed pentru efectuarea oricăror distribuţii a profitului către banca parentală din Germania.

Ca răspuns, Deutsche Bank a precizat că a facut investiţii importante în infrastructură, tehnologie, în capacităţi de control şi de îmbunătăţire a planificării capitalului. A mai precizat şi că va continua aceste eforturi.

Deutsche Bank AG (DBKGn.DE) filiala SUA a trecut şi prin restructurări anul acesta. În luna aprilie, banca a schimbat echipa de management după ce a înregistrat pierderi trei ani la rând. Tot atunci, a dat de înţeles că îşi va concentra eforturile investiţionale asupra Europei, mai ales asupra Germaniei, după ce şi-a redus semnificativ investiţiile în obligaţiuni americane, titluri corporative şi în afaceri care susţin fondurile de hedging.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO