CEC Bank a făcut un profit brut de 203,9 mil. lei la nouă luni, dar a pierdut un loc în clasamentul după active

6 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Radu Gheţea, preşedintele CEC: Preocuparea majoră a băncii în acest moment este adaptarea întregii activităţi la cerinţele tehnice şi organizatorice legate de competiţia pe linia digitalizării.

CEC Bank, cea mai mare bancă deţinută de stat, a înregistrat un profit brut de 203,9 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, un rezultat de circa 14 ori mai mare decât câştigul raportat pe tot anul 2016.

Deşi şi-a majorat semnificativ profitul, iar valoarea activelor nete a crescut cu 1,5% faţă de finalul anului trecut, CEC Bank a pierdut un loc în clasamentul după active, situându-se pe poziţia a şaptea. CEC Bank avea active de 28,6 miliarde de lei la finalul lunii septembrie, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 7,23%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
cec bank
, active
, clasament
, profit
, pierdere
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide