Bănci și Asigurări

CEC Bank adaugă în portofoliul de produse un card multicurrency cu acces direct la contul în lei, euro şi în alte opt valute

Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank

Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank

Autor: Cristina Bellu

21.09.2022, 11:14 908

CEC Bank pune pe piaţă cardul multicurrency prin care clienţii au acces direct la conturi în zece valute şi pot face plăţi la comercianţi şi retrageri fără comisioane şi costuri asociate schimbului valutar.  

”Cardul Multicurrency răspunde unor nevoi clare pe care le-am identificat în piaţă: români care călătoresc sau fac cumpărături online din străinătate şi vor să evite costurile asociate conversiilor valutare sau retragerilor de numerar, dar şi români care lucrează în străinătate şi trimit bani acasă familiei”, spune Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank. 

Potrivit datelor transmise de oficialii CEC Bank, cardul de debit pentru persoane fizice Visa Multicurrency poate avea asociate până la zece conturi în lei, euro şi alte valute şi are zero comision de administrare şi zero comision la retragerile de la bancomatele din România şi Uniunea Europeană.

Cele 9 valute străine care pot fi asociate cardului de debit VISA Multicurrency sunt euro, dolari SUA, dolari canadieni, lire sterline, franci elveţieni, coroane daneze, coroane suedeze, forinţi sau zloţi.  

În plus, se oferă retrageri gratuite de la orice bancomat din lume în limita a 1000 lei pe lună şi acces gratuit la CEC app – mobile banking.  

Cardul poate fi alimentat prin transferuri în lei sau în valută, dar şi prin depuneri în lei şi euro la bancomatele multifuncţionale (MFM) CEC Bank.

În cazul unor plăţi sau retrageri în valută, dacă există disponibil în contul în valuta respectivă (eg euro sau lire sterline), tranzacţia se va realiza direct în acea monedă, fără costuri asociate conversiei valutare. 

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO