Bănci și Asigurări

CEC Bank finanţează construcţia unei noi fabrici a producătorului român de lactate Artesana, o investiţie de circa 5 milioane euro în urma căreia producţia se va tripla începând de anul viitor

CEC Bank finanţează construcţia unei noi fabrici a...

Autor: Roxana Rosu

19.05.2021, 13:44 446

CEC Bank finanţează construcţia unei noi fabrici a producătorului român de lactate Artesana, o investiţie de circa 5 milioane euro în urma căreia producţia se va tripla începând de anul viitor.

În acelaşi timp, numărul angajaţilor va creşte până la 100 de persoane.

CEC Bank finanţează acest proiect printr-un credit de investiţii de 13,5 milioane de lei, dar şi prin pre-finanţarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte.

Artesana beneficiază şi de susţinerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acţionariatul companiei la sfârşitul anului trecut, prin achiziţia unui pachet de 20% din acţiuni.

Sunt mândru că am reuşit să atragem în portofoliul nostru Artesana, o afacere de familie, construită de antreprenori români. La CEC Bank susţinem economia locală şi antreprenorii care au reuşit să dezvolte afaceri de succes şi care au curaj să investească şi să-şi ducă proiectele mai departe”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO