Bănci și Asigurări

CEC Bank finanţează fermierii ce cultivă suprafeţe agricole de peste 50 de hectare, în baza subvenţiilor APIA pe 3 ani. Capitalul ajunge la de 2,7 ori subvenţia anuală APIA

CEC Bank finanţează fermierii ce cultivă suprafeţe...

Autor: Cristina Bellu

25.07.2022, 00:01 166

CEC Bank în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural a lansat finanţările pe baza subvenţiilor APIA pe 3 ani, prin intermediul cărora fermierii vor putea obţine de 2,7 ori subvenţia anuală APIA pentru cultivarea suprafeţelor, în baza adeverinţei APIA pe primul an şi cu garanţia FGCR. Finanţările au o dobândă ROBOR la 6 luni plus 2%, la care se adaugă comisionul de acordare de 0,75% din suma finanţată, perceput o singură dată şi comisionul aferent garanţiei FGCR. Banca nu percepe comision de administrare. Garanţiile FGCR pot acoperi până la 80% din valoarea finanţărilor. „Agricultura este un domeniu esenţial pentru economia României şi provocările din perioada recentă au pus în centrul atenţiei importanţa securităţii aprovizionării în domeniul alimentar“, explică Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank. 

Prin acest program, CEC Bank sprijină accesul la finanţare al fermierilor, care vor putea accesa credite extinse, în baza subvenţiilor APIA pe trei aniñ aferente anului în curs şi anilor următori, cu costuri avantajoase şi cu un mecanism de garantare de stat. Accesul la finanţări este facilitat de garanţiile acordate de Fondul de Garantare a Creditului Rural, mai spune şeful CEC Bank. Prin creditele în baza subvenţiilor APIA pe 3 ani pentru cultivarea suprafeţelor se pot obţine sume de 2,7 ori subvenţia anuală APIA (90% din subvenţia pe fiecare an). 

Produsul DE TREI ORI SUBVENŢIA le va putea garanta fermierilor asigurarea lichidităţilor financiare pentru a putea efectua lucrările agricole necesare înfiinţării culturilor din toamna acestui an.î, adaugă Alina Toma, Director General F.G.C.R. CEC Bank acordă creditele pe baza subvenţiilor APIA pe 3 ani fermierilor care cultivă suprafeţe agricole mari (minim 50 de hectare) şi au un istoric de cel puţin 2 ani (încasare subvenţii/finanţări APIA). Pentru beneficiarii care nu se încadrează în criteriile de mai sus, respectiv pentru †fermieri care cultivă suprafeţe agricole mai mici de 50 de hectare şi nu au un istoric de creditare de cel puţin 2 ani, FGCR le recomanda să solicite credite pentru finanţarea capitalului de lucru ce poate ajunge până la 500 mii lei creditul pentru capital de lucru şi 1 milion de lei pentru investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO