Bănci și Asigurări

CEC Bank aplică o soluţie digitală pentru trezorerie dezvoltată de americanii de la FIS Global

CEC Bank aplică o soluţie digitală pentru trezorerie...

Autor: Cristina Bellu

27.04.2022, 12:03 272

CEC Bank urmează să implementeze un sistem informatic pentru activităţile de trezorerie şi management de bilanţ, bazat pe soluţia dezvoltată grupul american FIS Global, unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de soluţii şi tehnologii pentru sistemele bancare şi de plăţi.

Proiectul face parte din programul de modernizare şi transformare a băncii, prin care CEC Bank îşi propune să urce în top 5 cele mai mari bănci din România, după active.

Noul sistem de core treasury va fi utilizat pentru activităţile specifice de Trezorerie din bancă, cum ar fi tranzacţiile pe piaţa interbancară - monetară şi valutară - şi operaţiunile cu titluri de stat, inclusiv generarea mesajelor SWIFT aferente, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

Totodată, sistemul va oferi în timp real situaţii agregate despre poziţiile bilanţiere ale băncii, fiind un instrument util în gestionarea unor indicatori bancari esenţiali, precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobândă sau profitabilitatea.

”Cu soluţia FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru bănci disponibile la nivel global”, spune Ionuţ Lianu, Ofiţer Şef Management Active şi Pasive în cadrul CEC Bank.

FIS Global este o companie multinaţională globală, din topul Fortune 500, specializată în oferirea de servicii şi produse destinate sectorului financiar şi cunoscută în special datorită dezvoltărilor de tip Fintech care adresează segmentele de procesare a plăţilor, bancar şi pieţe de capital. Anual, prin tehnologiile FIS se realizează peste 75 de miliarde de tranzacţii în valoare de peste 9 000 de miliarde de dolari.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 50,6 miliarde lei, la sfârşitul lui 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO