Bănci și Asigurări

CEC Bank integrează în aplicaţia de mobile banking accesul clienţilor la taxele şi impozitele datorate statului şi permite achitarea lor

Bogdan Neacşu, preşedinte şi director general al CEC Bank.

Bogdan Neacşu, preşedinte şi director general al CEC Bank.

Autor: Cristina Bellu

02.04.2020, 11:14 536

CEC Bank a integrat în aplicaţia Mobile Banking acces direct la situaţia taxelor, impozitelor şi a amenzilor datorate către autorităţi, prin interogarea şi integrarea cu Ghişeul.ro şi permite achitarea acestora, fără comisioane.

”CEC Bank a demarat încă de anul trecut mai multe iniţiative de digitalizare – precum lansarea plăţilor de pe mobil, deschiderea online a conturilor – şi avem convingerea că internetul de pe mobil este unul din canale care ne vor permite să atragem noi clienţi şi să contribuim astfel la creşterea incluziunii financiare în România”, explică Bogdan Neacşu, preşedinte şi director general al CEC Bank.

El apreciază că în 2019 numărul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95% şi crede că acesta este canalul cu cel mai ridicat potenţial de creştere

La nivelul anului trecut, circa 60% din volumele de tranzacţii ale clienţilor CEC Bank au fost iniţiate prin canalele alternative – Internet Banking şi Mobile Banking, potrivit datelor transmise de instituţia bancară.

“După integrarea cu ghiseul.ro, taxele şi impozitele locale – precum cele pentru terenuri şi clădiri, cele auto, dar şi amenzile se pot plăţi cu un simplu click, sumele datorate la nivel individual fiind afişate direct, sub formă de listă. Nu se percep comisioane pentru plăţile de taxe, impozite şi amenzi prin acest sistem”, transmit reprezentanţii băncii.

Pentru activarea noii funcţionalităţi, este necesară actualizarea aplicaţiei CEC Mobile Banking din App Store pentru posesorii de telefoane Apple sau din Google Play, pentru telefoanele cu Android.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO