Bănci și Asigurări

CEC Bank lansează aplicaţia SmartPhone POS, prin care comercianţii pot transforma telefonul mobil în dispozitiv POS, pentru a permite clienţilor plata cu cardul

CEC Bank lansează aplicaţia SmartPhone POS, prin care...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2021, 12:32 3364

CEC Bank lansează aplicaţia SmartPhone POS, prin care comercianţii pot transforma telefonul mobil în dispozitiv POS, pentru a permite clienţilor plata cu cardul. 

Soluţia se adresează în principal micilor afaceri şi business-urilor pentru care mobilitatea este esenţială: servicii de curierat şi livrare, comerţ stradal, servicii la domiciliu, restaurante.

”În contextul în care mobilitatea şi soluţiile digitale câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul consumatorilor şi antreprenorilor, aplicaţia SmartPhone POS este soluţia cu care CEC Bank vine în întâmpinarea comercianţilor pentru acceptarea plăţilor cu cardul direct de pe telefonul mobil, fără să fie nevoie de închirierea unor dispozitive speciale, de conexiuni suplimentare dedicate POS-ului şi de costuri suplimentare de administrare”, a declarat Mihaela Bujac, Director Carduri în cadrul CEC Bank.

Prin decontarea automată a tranzacţiilor la sfârşitul zilei, micii antreprenori pot avea acces rapid la lichidităţi.

Plăţile se vor face prin apropierea cardului sau a telefonului clientului de dispozitivul pe care a fost instalată aplicaţia SmartPhone POS şi pe care au fost introduse detaliile de plată. Bonul cu confirmarea plăţii poate fi trimis clientului pe email, SMS sau Whatsapp.

Aplicaţia SmartPhone POS a fost certificată de Visa şi Mastercard.

SmartPhone POS este gratuită pentru business-urile care încheie contracte până la sfârşitul anului- fără comisioane de instalare, fără comisioane de administrare şi fără comisioane la acceptare până la 30 iunie 2022.

Pandemia a accelerat adopţia plăţilor cu cardul. În 2020, la nivelul portofoliul de carduri emise de CEC Bank, s-a înregistrat o creştere a numărului de tranzacţii cu peste 35%, în timp ce media la nivelul sistemului bancar este de 20,6%.

La nivelul comercianţilor, aplicaţia SmartPhone POS poate fi utilizată de pe orice dispozitiv – telefon, tabletă – cu sistem de operare Android (versiunea 5.0 sau mai recentă), echipat cu NFC şi cu conexiune la Internet. Aplicaţia poate fi activată imediat pe baza codurilor SMS generate după semnarea contractului cu CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO