Bănci și Asigurări

CEC Bank lansează iniţierea de plăţi prin Open Banking, respectiv plăţile din conturile de la alte bănci prin aplicaţia sa de Mobile Banking

CEC Bank lansează iniţierea de plăţi prin Open...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2021, 11:51 875

CEC Bank lansează iniţierea de plăţi prin Open Banking, respectiv plăţile din conturile de la alte bănci prin aplicaţia sa de Mobile Banking, serviciu disponibil în prima fază pentru cei care au conturi la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank şi ING România.

”CEC Bank este prima bancă din România care permite iniţierea de plăţi prin Open Banking, serviciul fiind disponibil într-o primă fază pentru clienţii cu conturi la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank şi ING România, la care se vor adăuga în curând şi alte bănci”, a declarat Mugur Podaru, director Operaţiuni la Distanţă în cadrul CEC Bank.

Noua funcţionalitate a fost implementată cu ajutorul Finqware, un start-up românesc specializat în aplicaţii de integrare şi open banking, şi Asseco SEE, dezvoltatorul aplicaţiei de Mobile Banking.

”Această lansare marchează un important pas înainte în industria bancară locală, în termeni de inovaţie. Suntem foarte mândri că CEC Bank, o instituţie cu tradiţie, dă dovadă de curaj şi viziune şi devine prima bancă din ţară care lansează acest serviciu de iniţiere de plăţi, iar România - una din primele pieţe din regiune care implementează la nivelul instituţiilor bancare  acest serviciu, reglementat de PSD2. Suntem foarte bucuroşi că tehnologia folosită în această implementare este platforma de plăţi a Finqware, în linie cu aspiraţia companiei noastre de a fi lideri regionali în noua industrie de open banking“, a declarat Cosmin Cosma, CEO Finqware.

Noua funcţionalitate în aplicaţia de Mobile Banking vine la trei luni de la implementarea de către CEC Bank a primei funcţionalităţi Open Banking: vizualizarea conturilor şi tranzacţiilor de la alte bănci şi instituţii financiare.

”Este prima implementare a unei astfel de funcţionalităţi şi pentru Asseco SEE în România, din întreg portofoliul de soluţii de internet şi mobile banking utilizate de clienţii din sistemul bancar din întreaga regiune. Proiectul a fost unul ambiţios, iar rezultatele nu au întârziat să apară”, a declarat Andrei Berghian, Account manager Banking Unit Asseco SEE.

Aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank a înregistrat o dublare a numărului de utilizatori şi o creştere cu peste 110% a numărului de tranzacţii în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO