Bănci și Asigurări

CEC Bank lansează un credit imobiliar pentru cumpărarea sau construirea de locuinţe eficiente energetic, cu o dobândă de la 3,37% pe an, cu 0,1 puncte procentuale sub dobânda standard

CEC Bank lansează un credit imobiliar pentru cumpărarea...

Autor: Roxana Rosu

16.01.2022, 22:15 31477

CEC Bank lansează creditul imobiliar Casa Mea Verde destinat achiziţionării sau construirii de locuinţe eficiente energetic, cu o dobândă de la 3,37% pe an,  redusă cu 0,1 puncte procentuale faţă de dobânda standard şi fără comision de analiză.

O locuinţă eficientă energetic poate reduce la jumătate cheltuieli de încălzire faţă de o locuinţă veche, spun reprezentanţii băncii. Astfel, la nivelul actual al preţurilor de piaţă ale gazului, în cazul unui apartament de 60 de metri pătraţi, economiile anuale la încălzire pot ajunge la 4125 lei, respectiv peste 20.000 de euro (103.125 lei) într-o perioadă de 25 de ani.

Calculul a fost făcut pornind de la un consum mediu anual pentru încălzire de 125 de kwh/mp, aferent unei locuinţe verzi, la jumătate faţă consumul cu încălzirea unui apartament din clasa C (250 kwh/mp/an), categorie în care se încadrează majoritatea locuinţelor vechi din România.

Creditele ipotecare CEC Bank Casa Mea Verde sunt disponibile atât în varianta cu dobândă variabilă, cât şi în varianta cu dobândă fixă în primii 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO