Bănci și Asigurări

CEC Bank, profit net de peste 208 mil. lei în S1/2021, în creştere cu 13% faţă de S1/2020, activele băncii au ajuns la 44,4 mld. lei, plus 7,7%, un nivel record: Am făcut paşi importanţi în implementarea modelului de afaceri hibrid

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank

Autor: Claudia Medrega

26.07.2021, 12:59 727

CEC Bank a raportat pentru primul semestru (S1) din 2021 un profit net preliminar de 208,4 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut şi peste nivelul prevăzut în buget.

CEC Bank şi-a continuat creşterea prin atragerea de noi clienţi şi acordarea de finanţări în principal sectorului privat, activele băncii crescând cu 7,7% de la începutul anului, până la 44,4 mld. lei – nivel record, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

”În primul semestru din 2021, CEC Bank a continuat să crească şi să-şi eficientizeze activitatea. Am făcut paşi importanţi în implementarea modelului de afaceri hibrid, care permite accesarea produselor şi serviciilor băncii atât din sucursale, cât şi 100% online. Astfel, am adus în magazinul online CEC_IN principalele produse şi servicii destinate persoanelor fizice: conturi curente, credite de nevoi personale şi overdraft şi vom lansa în curând şi primele produse online pentru companii”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

El susţine că CEC Bank are în derulare o serie de proiecte IT, atât în zona software, cât şi în cea de infrastructură, cu o valoare cumulată de circa 100 mil. lei: digitalizarea fluxurilor interne şi în relaţia cu clienţii, implementarea unui sistem electronic de gestiune a documentelor, modernizarea infrastructurii IT, modernizarea întregii flote de bancomate şi multifuncţionale de plată.

„Aceste proiecte IT ne vor permite să fim mai agili, să răspundem mai bine nevoilor clienţilor şi să creştem eficienţa operaţională”.

Pe partea de creditare, în primul semestru, CEC Bank a acordat finanţări noi de 5,25 mld. de lei. Astfel, portofoliul de credite din bilanţul băncii a urcat la 24,4 mld. lei.
Cea mai mare creştere fiind înregistrată la nivelul portofoliului de credite pentru locuinţe, de 17,5% în primele şase luni ale anului, în timp ce creditele de consum au înregistrat o creştere de 2%. Pe segmentul companiilor, portofoliul de credite la valoare brută în sold a crescut cu 5,3%. Circa jumătate (53,8%) din creşterea portofoliului în sold provine din creditele acordate în cadrul programelor guvernamentale, inclusiv IMM Invest.

Sursele atrase de la clienţi au însumat la sfârşitul primului semestru 36,74 mld. lei, în creştere cu 2,2 mld. lei, depozitele de la populaţie având o pondere de peste 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO