Bănci și Asigurări

CEC Bank, unde acţionar este statul prin Ministerul Finanţelor, va crea o companie de asigurări. Esti­măm că sunt necesare circa 6 luni pen­tru a deveni operaţionali, iar ofer­ta va fi compusă dintr-o gamă lar­gă de produse de asigurări, care vor fi lansate pe piaţă treptat

CEC Bank, unde acţionar este statul prin Ministerul...

Autor: Mircea Nica

08.02.2022, 00:05 2502

♦ Cristian Roşu, ASF: Se tot vorbeşte de intrarea CEC Bank pe zona asigurărilor. Vom face toate eforturile ca în momentul în care vom avea toată documentaţia depusă, să putem să dăm drumului unei astfel de societăţi pe piaţă. Reprezentanţii CEC Bank estimează că sunt necesare 6 luni pentru ca firma să devină operaţională.

CEC Bank, a şaptea cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, având ca acţionar Ministerul Finan­ţe­lor, va crea o companie de asigu­rări, care ar urma să fie operaţională în circa 6 luni, susţine banca.

„În perioada următoare, vom ini­ţia demersurile pentru înfiinţarea noii companii de asigurări şi pentru obţinerea autorizaţiilor necesare. Esti­măm că sunt necesare circa 6 luni pen­tru a deveni operaţionali, iar ofer­ta va fi compusă dintr-o gamă lar­gă de produse de asigurări, care vor fi lansate pe piaţă treptat“, a trans­mis CEC Bank la solicitarea ZF.

Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Finan­cia­ră (ASF) pe zona asigură­rilor, a spus într-o videoconferinţă că Autoritatea de Supraveghere va face toate efor­turile ca în momentul în care se vor depune documentele să se dea drumul unei astfel de societăţi pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO