Bănci și Asigurări

CEC Bank va finanţa şi în 2022 antreprenorii prin programul IMM Invest Plus, banca acordând până acum 3.800 de credite prin IMM Invest

CEC Bank va finanţa şi în 2022 antreprenorii prin...

Autor: Roxana Rosu

06.10.2022, 13:00 97

CEC Bank va finanţa şi în 2022 antreprenorii prin programul IMM Invest Plus, banca acordând până acum 3.800 de credite prin IMM Invest.

Prin programul IMM Invest Plus pot fi accesate credite cu garanţie de stat - FNGCIMM, FGCR, FRC, de maxim 90% din valoarea finanţării, dobânzile fiind subvenţionate de stat pe o perioadă de 12 luni iar comisioanele de garantare fiind subvenţionate pe întreaga perioadă de finanţare. 

”Continuăm să fim, pentru al treilea an consecutiv, partener al programului IMM Invest – program care a contribuit la creşterea intermedierii financiare şi a facilitat obţinerea de credite de către antreprenorii români. Până în prezent, am finanţat 3 800 de companii în cadrul programului IMM Invest. Suntem aproape de antreprenorii români şi ne bazăm pe reţeaua noastră de consilieri CEC Bank şi pe cea mai extinsă reţea bancară din ţară – cu peste 1 000 de unităţi, pentru a explica avantajele programului şi noutăţile aduse în 2022”, a declarat Ramona Ivan, Director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

Valoarea dobânzilor percepute se află sub media de pe piaţă, respectiv ROBOR la 3 luni la care se adaugă o marjă între 0,75% şi 2,50% în funcţie de tipul creditului şi/sau componenţa programului. 

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi împrumutate sume de până la 10 milioane de lei în cazul creditelor de investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru. 

n acest an, programul IMM Invest Plus beneficiază de un plafon total de 17,75 miliarde lei şi au fost dezvoltate noi componente care vizează activităţile din domeniul agriculturii, construcţiilor şi eficienţei energetice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO