Bănci și Asigurări

CEC Bank vinde credite pentru achiziţia de terenuri agricole cu o dobândă începând de la 4,31% pe an

CEC Bank vinde credite pentru achiziţia de terenuri...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

09.08.2016, 00:01 992

CEC Bank, cea mai mare bancă de stat de pe piaţa locală, vinde credite pentru achiziţia de terenuri pentru producţia agricolă cu o marjă a dobânzii cuprinsă între 3,25% şi 5,25% peste indicatorul Robor la şase luni. În condiţiile unui nivel actual al Robor la şase luni de 1,06%, creditele vândute de CEC au o dobândă curpinsă între 4,31% şi 6,31% pe an. 

Oferta de finanţare a CEC este valabilă până la finalul lunii octombrie a acestui an. Creditele se acordă pe o perioadă de maximum 20 de ani şi presupun un avans de cel puţin 15%. Finanţările sunt adresate unui larg segment de producători agricoli precum societăţile comerciale din agricultură, grupurile de producători, cooperativele agricole, asociaţiile de producători, întreprinderile individuale sau familiale, persoanele fizice autorizate şi alte categorii de producătorii.

CEC Bank se poziţionează pe locul şase în clasamentul băncilor locale cu active de 27,5 miliarde de lei, echivalentul unei cote de piaţă de 7,3%. Anul trecut CEC a înregistrat un profit de 11 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO