Bănci și Asigurări

CEC caută clienţi pentru ipotecare în lei, cu 6,9% pe an

CEC caută clienţi pentru ipotecare în lei, cu 6,9% pe an  CEC Bank, singura bancă de top rămasă în proprietatea statului, mar­şează pe creditarea în lei, prelungind până la sfâşitul lunii martie o campanie în cadrul căreia vinde împrumuturi garantate cu ipotecă la o dobândă de 6,9% pe an, fixă în primul an.

Foto Octav Ganea

Autor: Liviu Chiru

09.06.2011, 23:46 1556

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în proprietatea statului,mar­şează pe creditarea în lei, prelungind până la sfâşitul luniiiulie o campanie în cadrul căreia vinde împrumuturi garantate cuipotecă la o dobândă de 6,9% pe an, fixă în primul an.

Din anul al doilea, dobânda devine variabilă, fiind calculatădupă formula Robor la trei luni plus o marjă de 3 puncteprocentuale, ceea ce ar însemna în prezent 8,44% pe an.

CEC rămâne astfel în lupta refinanţărilor de credite - singurulsegment de piaţă care pare să aibă potenţial în această perioadă încare incertitudinile economice se menţin -, concurând însă cualternativele de finanţare în valută, la dobânzi mai mici, oferitede celelalte bănci. Spre exemplu, pentru un credit de 30.000 deeuro pe 30 de ani ratele lunare la creditele vândute de băncile cuacţionariat străin merg de la 180 până la 230 de euro.

În schimb, un credit de valoare similară contractat de la CECBank în lei - suma ar fi 124.000 de lei, tot pe 30 de ani - arconduce la o rată lunară de 1.240 de lei (echivalentul a 298 deeuro). Chiar şi oferta de finanţare în euro oferită de CEC Bankeste uşor mai ieftină, rata lunară fiind de 292 de euro. În schimb,cine alege un credit în lei nu mai trebuie să îşi facă griji dincauza riscului de curs, care a dovedit în ultimii ani că poate fiusturător.

În cadrul campaniei, CEC vine cu comision de analiză dosar zeroşi reducere de 50% la plata onorariului minim notarial, exclusivTVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO