Bănci și Asigurări

CEC confirmă oficial că Mirela Călugăreanu, şefa Fiscului, a fost aprobată de acţionarii băncii să preia conducerea Consiliului de Administraţie

CEC confirmă oficial că Mirela Călugăreanu, şefa Fiscului, a fost aprobată de acţionarii băncii să preia conducerea Consiliului de Administraţie

MIrela Călugăreanu

Autor: Cristina Bellu

04.09.2020, 15:23 1965

Adunarea Generală a acţionarilor CEC Bank, instituţie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul de Finanţe, a aprobat numirea Mirelei Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administraţie al CEC Bank din 2017, în funcţia de preşedinte al boardului.

Ea îl înlocuieşte pe Valentin Mavrodin, al cărui mandat de preşedinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administraţie.

Conducerea CEC Bank este asigurată de Consiliul de Administraţie, care are în componenţă şapte membri executivi şi ne-executivi numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor. Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie, cei executivi sunt şi membri ai Comitetului de Direcţie al băncii, prin care asigură conducerea operaţională a acesteia.

Astfel, componenţa consiliului de Administraţie al băncii este formată din Mirela Călugăreanu - preşedinte al Consiliului de Administraţie, membru ne-executiv, Valentin Mavrodin - membru ne-executiv, Ciprian Badea – membru ne-executiv, Mirela Şitoiu - membru ne-executiv, Mihai Gogancea Vatasoiu - membru ne-executiv, Bogdan Constantin Neaşcu - membru executiv, director general şi preşedinte la Comitetului de Direcţie şi Mihaela Lucica Popa – membru executiv, membru al Comitetului de Direcţie

Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este  preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experienţă în Finanţe Publice, ocupând diferite poziţii în cadrul Direcţiei Generale a  Finanţelor Publice Bucureşti şi în cadrul ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituţiei. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR şi deţine un doctorat în finanţe.

La finalul anului 2019, CEC Bank ocupa locul 7 în topul după active, cu o cotă de piaţă de 6,64%. În S1/2020, CEC Bank susţine că şi-a majorat activele cu 10% faţă de sfârşitul anului 2019, până la 36,1 mld. lei, iar cota de piaţă a băncii a urcat la 6,96%, în timp ce profitul net a fost de 184,4 mil. lei.

AFACERI DE LA ZERO