Bănci și Asigurări

Cei care au manipulat Euriborul au primit ani grei de închisoare. „Tranzacţionarea cu derivate este considerată adesea o formă de pariuri. Voi aţi dus analogia mai departe pentru că deţineaţi zarurile”

Cei care au manipulat Euriborul au primit ani grei de...

Autor: Alex Ciutacu

20.07.2018, 00:00 350

Christian Bittar, 46 de ani, fost trader pentru Deutsche Bank şi Philippe Moryoussef, 50 de ani, fost trader pentru Barclays, au fost condamnaţi la 5 ani, respectiv 8 ani de închisoare de un tribunal londonez pentru manipularea dobânzilor de referinţă Euribor, în încercarea de a se îmbogăţi, potrivit Bloomberg. 

Bittar şi Moryoussef au fost prieteni şi au locuit împreună, obţinând milioane de lire sterline din tranzacţionarea cu derivate, însă cei doi nu au mai colaborat din luna aprilie înainte de începerea procesului. Bittar a rămas în Londra şi a pledat vinovat pentru conspiraţie la manipularea dobânzilor de bază, în timp ce Moryoussf a fugit din Londra încercând să evite sistemul judiciar şi a fost condamnat în lipsă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO