Bănci și Asigurări

Cel mai creditate şi cel mai puţin creditate judeţe. Băncile acordă în cele mai mari 6 judeţe peste 50% din creditele totale pentru populaţie şi firme. La polul opus, cele mai mici finanţări în lei acordate de bănci sunt în Giurgiu, Covasna, Mehedinţi, Harghita şi Caraş-Severin

Cel mai creditate şi cel mai puţin creditate judeţe....

Autor: Mircea Nica

04.09.2019, 16:20 123

♦ Mai mult de jumătate din creditele acodate de bănci în România pentru populaţie şi companii sunt concentrate în cele mai mari şase judeţe - Bucureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Timiş, Constanţa, Braşov şi Iaşi ♦ La polul opus, cele mai mici finanţări în lei acordate de bănci sunt în Giurgiu, Covasna, Mehedinţi, Harghita şi Caraş-Severin.

Majoritatea credi­telor în lei acordate de ban­cheri populaţiei şi com­paniilor sunt con­cen­trate în 6 judeţe, Bu­cureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Timiş, Constanţa, Braşov şi Iaşi adunând la finele lunii iulie finanţări de 96,5 mld. lei, reprezentând mai mult de jumătate (56,5%) din totalul împrumu­turilor în moneda naţională.

Creditele analizate sunt doar cele în moneda naţională, în condiţiile în care ponderea acestora a crescut în ultimii ani şi a depăşit 66%, şi nu au fost luate în considerare împrumuturile restante. Totalul creditelor în lei acordate de bănci atât populaţiei, cât şi companiilor însumează circa 171 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO