Bănci și Asigurări

Cel mai aşteptat document de către mediul de afaceri a fost publicat în Monitorul Oficial: Ordonanţa de Urgenţă din 18 decembrie

Cel mai aşteptat document de către mediul de afaceri a...

Autor: Liviu Popescu

29.12.2018, 13:36 4240

Ordonanţa de Urgenţă anunţată pe 18 decembrie 2018 de Guvern a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Modificările fiscale cu privire la Pilonul II, sectorul bancar şi cel de energie sunt cuprinse între paginile 28 şi 32 ale documentului 1116.

 

În cazul pensiilor Private Pilon II au fost menţinuţi aceeaşi parametri menţionaţi şi în draftul obţinut săptămâna trecută de ZF, respectiv menţinerea cerinţelor de capital social minim, retragerea unui participant cu o vechime mai mare de cinci ani de la Pilonul II la sistemul public de pensii, datele de 30 iunie 2019 şi final de an valabile pentru noile cerinţe de capital social minim.

Şi sectorul bancar a rămas cu aceleaşi cerinţe ca cele din draft, respectiv impozitarea pe active dacă media trimestrială Robor depăşeşte pragul de 2%. Nicio modificare la acest sector.

Noile modificări anunţate prin OUG intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 
 

-Update-

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO