Bănci și Asigurări

Cel mai mare volum din 2018. Băncile au acordat în luna iunie credite ipotecare în lei de peste 1,1 mld. lei

Cel mai mare volum din 2018. Băncile au acordat în luna...

Autor: Anelis Baciu

02.08.2018, 00:08 1325

Brokerii se aşteaptă ca în următoarele luni cererea de credite să se tempereze, iar noi vârfuri ale volumului de credite să fie înregistrate în toamnă, în special în lunile octombrie şi noiembrie.

Iunie a fost cea mai bună lună pentru creditele ipotecare în lei din prima jumătate a lui 2018, finanţările pentru achiziţia unei locuinţe acordate de băncile locale depăşind 1,1 miliarde de lei, potrivit datelor BNR agregate de ZF. Volumul ipotecarelor acordate în luna iunie este cu circa un sfert mai mare decât volumul finanţărilor acordate în mai, o lună de altfel mai bună decât anterioarele. Accelerarea creditării în luniile iunie şi mai este pusă pe seama faptului că multe dintre creditele accesate efectiv în acest luni sunt rezultatul dosarelor depuse în lunile de primavară, o perioadă caracterizată de un apetit mărit pentru finanţarea bancară, dar şi de aprobările pentru fondurile Prima casă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO