Bănci și Asigurări

Cel mai puternic grup austriac din Europa susţine: Erste ar putea să cumpere 6% din BCR de la SIF5, iar Banca Românească ar putea fuziona cu Bancpost

Cel mai puternic grup austriac din Europa susţine: Erste...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

13.06.2016, 20:00 1598
Modelarea sectorului bancar local ar putea însemna preluarea deţinerii de 6% pe care SIF5 o are la BCR de către Erste, fuziunea dintre Banca Românească şi Bancpost sau preluarea Veneto Banca de către fondul de investiţii J.C Flowers, susţin economiştii de la Raiffeisen Bank International.

Anul 2016 reprezintă pentru băncile din Europa Centrală şi de Est (ECC) intrarea într-un “nou normal”, marcat de niveluri stricte de capital, creşterea nivelului de reglementare şi de dobânzi la minime istorice, scriu analiştii de la Raiffeisen Bank (RZB) în cel mai recent raport privind starea industriei bancare din regiune.

Ei notează faptul că băncile occidentale din regiune nu se mai extind pe toate segmentele de piaţă, ci se „concentreză pe anumite nişe“ pentru a rămâne profitabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO