Bănci și Asigurări

Care sunt cele cinci companii de asigurări care domină piaţa asigurărilor de garanţii: City Insurance conduce topul din 2020, cu aproape jumătate din subscrierile totale, urmat de Onix Asigurări şi ABC Asigurări

Autor: Mircea Nica

26.05.2021, 18:30 381

♦ Asigurările de garanţii au ajuns la finalul anului 2020 la un nivel al subscrierilor de 465 mil. lei, cu 68% mai mult faţă de 2019, depăşind volumul primelor subscrise pe zona asigurărilor de sănătate ♦ Doar în ultimii trei ani, acest segment şi-a dublat volumul primelor subscrise.

City Insurance, liderul pieţei asi­gu­rărilor din România, a terminat anul 2020 şi în fruntea clasamentului asi­gurărilor de garanţii, având un vo­lum al subscrierilor de 211,9 mil. lei, aproa­pe jumătate din volumul total înre­gistrat pe acest segment la finalul anu­lui trecut, potrivit informa­ţiilor pu­bli­cate în raportul anual al Au­torităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

Asigurările de garanţii sunt un segment inclus în categoria asigu­rărilor generale şi fac parte din zona instrumentelor de garantare eligibile, fiind prevăzute în legislaţia achi­ziţi­ilor publice, şi reprezintă o alter­nativă mai rapidă şi convenabilă faţă de scrisoarea de garanţie bancară.

Astfel, acest tip de asigurare este o soluţie financiară destinată compa­niilor care doresc să participe la proceduri de achiziţie publică sau socie­tăţilor care trebuie să constituie garanţii contractuale. Această formă de asigurare nu implică blo­carea fondurilor societăţii pe parcursul desfăşurării licitaţiei sau a contractului încheiat cu achizitorul, faţă de garanţia bancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO