Bănci și Asigurări

Cele mai creditate şi cele mai puţin creditate judeţe. Băncile acordă în cele mai mari 6 judeţe peste 50% din creditele totale

Cele mai creditate şi cele mai puţin creditate judeţe....

Autor: Mircea Nica

08.09.2019, 09:40 11883
Majoritatea creditelor în lei acordate de bancheri populaţiei şi companiilor sunt concentrate în 6 judeţe, pu­ternic urbanizate, Bucureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Ti­miş, Cons­tanţa, Braşov şi Iaşi adunând la finele lunii iulie fi­nan­ţări de 96,5 mld. lei, reprezentând mai mult de ju­mă­ta­te (56,5%) din totalul împrumuturilor în moneda naţională.

La polul opus, cele mai mici finanţări în lei acordate de bănci sunt în Giurgiu, Covasna, Mehedinţi, Harghita şi Caraş-Severin. Totalul creditelor în lei acordate de bănci atât populaţiei, cât şi companiilor însumează circa 171 mld. lei. Soldul creditelor acordate populaţiei în lei, de 103 mld. lei, reprezintă 60%, din totalul finanţărilor acordate în lei.

Bucureşti (inclusiv Ilfov) se delimitează în topul jude­ţelor cel mai bine creditate, cu un sold al finanţărilor acordate populaţiei şi companiilor de 58,2 mld. lei, repre­zentând aproximativ 34% din valoarea totală a finanţă­rilor în lei acordate de bănci în toate judeţele din Româ­nia. Din analiza judeţelor cu cel mai mic volum al creditelor acordate de către bancheri se remarcă judeţul Giurgiu - cu o valoare a creditelor de doar 735 mil. lei, care reprezintă numai 0,4% din totalul creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO