Bănci și Asigurări

Cele mai ieftine oferte de credite imobiliare pentru achiziţia de terenuri

Cele mai ieftine oferte de credite imobiliare pentru...

Autor: Liviu Popescu

02.12.2014, 00:06 500
Bancpost, Unicredit Ţiriac Bank şi Carpatica sunt băncile care percep cele mai mici dobânzi la creditele imobiliare standard pentru achiziţia de terenuri. Rata pentru un credit de 80.000 de lei (echivalentul a 18.000 de euro) contractat pe o perioadă de 15 ani porneşte de la 650 de lei.
 
Bancpost, a zecea bancă de pe piaţa românească în funcţie de mă­rimea activelor deţinute, practică o dobândă efectivă de 6,13% pe an pentru un credit imobiliar standard oferit pentru achiziţia de terenuri.
 
Rata pentru un credit de 80.000 de lei contractat pe o perioadă de 15 ani este de aproape 650 lei pe lună, iar costul total al împrumutului ajunge la circa 120.000 de lei, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro
 
UniCredit Ţiriac, a şasea bancă locală după activele deţinute, are o dobândă efectivă de 6,92% pe an, iar rata pentru un credit de valoarea asemănătoare pe o perioadă de 15 ani este de aproximativ 671 de lei.
 
Pe măsură ce dobânzile la credite au scăzut în ultimii ani, bancherii au „ripostat“ şi au scăzut în paralel şi bonificaţiile la depozite, care ajung în prezent la 2-3% pe an, astfel că marja de câştig din dobândă rămâne ridicată. De exemplu, în 2009, în plină criză, dobânzile la depozite ajungeau la 15% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO