Bănci și Asigurări

Cele mai mari credite neperformante vândute anul trecut în regiune au fost în România

Cele mai mari credite neperformante vândute anul trecut...

Autor: Anelis Baciu

24.02.2016, 00:07 1230

Băncile locale au vândut anul trecut cele mai mari pachete de credite neperformante din regiune, în condiţiile în care valoarea tranzacţiilor cu NPL-uri (Non Performing Loans - credite neperformante) încheiate a depăşit 2 mld. euro, faţă de 700 mil. euro în Polonia sau 600 mil. euro în Ungaria, arată un raport realizat de Deloitte.

Anul trecut a marcat şi cea mai mare tranzacţie cu cre­di­te rele din istoria sistemului bancar, venită de la BCR care la finalul lunii decembrie a vândut către un consorţiu condus de Deutsche Bank credite corporate de 1,2 mld. euro la un preţ de sub 10%. BCR a fost unul dintre cei mai activi vân­ză­tori de NPL-uri, fapt care arată determinarea acţionarului austriac Erste de a curăţă banca. BCR mai are la vânzare credite neperformante de aproape un miliard de euro.

Pe lângă BCR, UniCreditPiraeus şi Intesa au mai scos din bilanţuri credite rele de 840 mil. euro anul trecut, în timp ce Bancpost a iniţiat procesul de vânzare a unui pachet de cre­dite de consum de 500 mil. euro. Recuperatorii de creanţe se aşteaptă ca în 2016 băncile să iasă în piaţă cu pachete de NPL-uri de încă 2 mld. euro, în special pe segmentul cor­porate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO