Bănci și Asigurări

Cele mai mari solduri ale creditelor sunt în judeţele unde sunt şi cele mai mari salarii

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

16.10.2015, 00:07 1139

Clienţii persoane fizice din municipiul Bucureşti, inclusiv Ilfov, aveau la finele lunii august credite contractate în lei şi în valută de la bănci în valoare de aproximativ 36 de miliarde de lei (echivalentul a 8 mld. euro), în urcare cu un miliard de lei faţă de nivelul atins în august 2014, şi se poziţionau astfel pe primul loc în topul celor mai mari solduri ale împrumuturilor contractate de la bănci, potrivit datelor agregate de BNR.

Bucureştenii sunt de asemenea fruntaşi şi în topul celor mai mari salarii plătite de angajatori, cu un câştig salarial mediu net de circa 2.300 de lei şi conduc totodată şi topul în funcţie de numărul de angajaţi, de aproximativ un milion de persoane cu loc de muncă, potrivit datelor Institutului Na­ţional de Statistică (INS).

Corelaţia dintre cele mai mari zece solduri ale împrumuturilor contractate de la bănci şi nivelul salarial mediu net din judeţul respectiv este una destul de strânsă, cu doar câteva excepţii (precum Braşov şi Argeş), legătură care nu se găseşte de altfel şi la polul opus, respectiv topul celor mai mici solduri şi salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO