Bănci și Asigurări

Cele mai reduse dobânzi la creditele de consum au intrat sub 10% pe an

Matei Păun, managing partner al BAC Investment

Matei Păun, managing partner al BAC Investment

Autor: Liviu Popescu

16.01.2015, 00:07 1022

Cele mai ieftine oferte pentru creditele de nevoi personale afişează în prezent dobânzi sub pragul de 10% pe an, însă doar pentru clienţii care au şi un cont de salariu deschis la bancă, practică ce a devenit în ultimii ani un element de confort pentru bancheri, mai ales că aceste credite nu au alte garanţii în spate.

Dobânzi efective sub 10% pe an afişează Banca Româ­nească (9,22% pe an), Millennium (9,41%) pe an şi Garanti (9,74%). Rata pentru un credit de 25.000 de lei contractat pe o perioadă de cinci ani porneşte astfel de la 535 de lei.

„Băncile dau credite cu dobânzi mai mici pentru clienţii care au un cont de salariu la bancă fiindcă bancherii îşi recuperează o parte din costuri prin numeroase comisioane“, a spus Matei Păun, managing partner al BAC Investment.

Cel mai ieftin credit de consum standard este în prezent afişat de Volksbank, dobânda efectivă fiind de 9,47% pe an, prima rată în valoare de 520 de lei, iar costul total ajunge la aproximativ 31.200 de lei.

La finele lunii noiembrie, băncile acordaseră credite persoanelor fizice şi companiilor în valoare de 214 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO