Bănci și Asigurări

Cele mai scumpe „recuperate” din leasing: cladiri si terenuri de peste 400.000 de euro

Cele mai scumpe „recuperate” din leasing: cladiri si terenuri de peste 400.000 de euro
12.04.2010, 23:01 185

Printre miile de bunuri recuperate in ultimul an si jumatate defirmele de leasing se numara si cateva imobile si terenuri al carorpret depaseste 400.000 de euro, foarte greu de vandut in aceastaperioada, cand, pe de o parte potentialii cumparatori asteapta noiieftiniri, iar de cealalta parte finantatorii spera la o revenire apietei imobiliare.

In oferta de bunuri recuperate a firmelor de leasing, cele maiscumpe sunt un imobil cu teren din Ploiesti (431.000 de euro,Marfin Leasing), un imobil din Buftea (TBI Leasing, 428.000 deeuro), o vila din Ramnicu Valcea (TBI Leasing, 405.000 de euro) siun teren cu imobil situat in Voluntari, judetul Ilfov (MarfinLeasing, 348.000 de euro).

"Bunurile imobiliare nu «cer de mancare» in mod deosebit, iarpiata fiind asa cum este, nimeni nu vinde acum, fiind sigur caintr-un an sau un an jumate piata imobiliara se va misca", afirmaFlorentina Mircea, directorul general al TBI Leasing, una dintrecompaniile de talie medie din piata de leasing financiar.

"Exista cerere, dar preturile nu sunt cele pe care le asteptamnoi. Din acest motiv folosim imobilele recuperate fie ca depozitepentru noi, fie le inchiriem. Deja se vad semnale de dezmortire apietei imobiliare", adauga Mircea.

Printre cele mai scumpe zece bunuri recuperate se numaraechipamente cu preturi cuprinse intre 220.000 si 280.000 de euro,dar si un automobil de lux, Rolls Royce Phantom Cabriolet.Automobilul isi asteapta cumparator de aproape un an, fiind postatpe site-ul Tiriac Leasing inca din vara anului trecut. Totusi,intre timp pretul acestuia a coborat semnificativ, cu 170.000 deeuro, de la 460.000 de euro in august anul trecut. O astfel demasina costa intre 350.000 si 650.000 de euro daca este cumparatanoua, in functie de dotari si de gradul de personalizare.

"Daca tii foarte mult o masina sau un echipament, isi pierde dinvaloare si atunci unele companii mai lasa din pret. Echipamentelescumpe se vand greu, dar pentru masini se mai gasesc cumparatori.La noi cel mai scump bun recuperat a fost un automobil Mercedes de100.000 de euro, pe care l-am vandut recent", spune DanConstantinescu, directorul de vanzari al UniCredit LeasingCorporation, cea mai mare companie de pe piata de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO